Αποτελέσματα Βοιωτίας 82ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού στα Μαθηματικά “Ο ΘΑΛΗΣ” ( 5/11/2021) και 11ο Βοιωτικό Μαθηματικό διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ευάγγελος Σταμάτης Ι».
http://hms.gr/?q=node/1803
Με ιδιαίτερη χαρά, μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους μας για ακόμα μια χρονιά, το παράρτημα του Νομού Βοιωτίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ανακοινώνει την επιτυχία μαθητών από σχολεία της Βοιωτίας που διακρίθηκαν στον 82o Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Θαλής» και στον 11ο Βοιωτικό Μαθηματικό διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ευάγγελος Σταμάτης Ι». Οι διαγωνισμοί έλαβαν χώρα στις 5 Νοεμβρίου 2021 στα σχολεία με επιτηρητές τους καθηγητές των μαθητών.
Ο διαγωνισμός «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» καθώς και η δεύτερη φάση του διαγωνισμού «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΙΙ» για τη φετινή χρονιά με απόφαση του ΔΣ της ΕΜΕ ματαιώθηκαν.
Οι επιτυχόντες του «ΘΑΛΗ» έτσι, προκρίνονται για να συμμετάσχουν στην Ελληνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ». (Περισσότερες πληροφορίες για το στάδιο αυτό του διαγωνισμού σε επόμενη ανακοίνωση)
Από τα αποτελέσματα του «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» θα επιλεγούν οι ομάδες που θα αντιπροσωπεύσουν την Ελλάδα σε διαγωνισμούς στο εξωτερικό, όπως η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων και η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα.
Το παράρτημα του Νομού Βοιωτίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας δίνει συγχαρητήρια στους διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες, στους γονείς και κηδεμόνες τους και ευχαριστεί ιδιαίτερα τους καθηγητές των παιδιών αυτών για την βοήθεια τους για την διεξαγωγή του μαθηματικού διαγωνισμού.
Τα θέματα των διαγωνισμών και φέτος είχαν την ιδιαιτερότητά τους. Θέλουμε να συγχαρούμε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στους διαγωνισμούς. Θα παρακαλούσαμε να μεταφερθεί από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων σε όλους όσους συμμετείχαν αλλά δεν διάβασαν το όνομά τους στην παραπάνω λίστα η φράση:
Η μόνη αποτυχία που πρέπει να φοβάται κανείς είναι να μην επιμείνει στο στόχο που θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος.
(George Eliot, 1819-1880, Αγγλίδα συγγραφέας).
Να συνεχίσουν λοιπόν να μελετούν, να προσπαθούν και οι καρποί σύντομα θα εμφανιστούν.
Για όσους είναι στους επιτυχόντες μαζί με την χαρά της διάκρισης ας συνεχίσουν την προετοιμασία και ας τους συντροφεύει η σκέψη του Σκωτσέζου εφευρέτη του τηλεφώνου Alexander Graham Bell:
Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο,
η προετοιμασία είναι το κλειδί της επιτυχίας.
O πρόεδρος                                         Η γραμματέας
Βελαώρας Γιάννης                        Ατματζίδου Αικατερίνη